Útburkolati jelek festése

20 év tapasztalata minden egyes jelben

Cégünk egyik fő tevékenysége az útburkolati jelek felfestése, amely területen közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Ön biztos lehet benne, hogy mindenkor a legjobb minőségre és professzionális kivitelezésre számíthat, ha minket választ.

Modern berendezéseinkkel az igényekhez igazodva tudjuk elkészíteni az Ön által elképzelt és kívánalmaknak leginkább megfelelő eljárással kivitelezett útfestést.

Munkánk során időtálló, minőségi alapanyagokat alkalmazunk, amelyek lehetővé teszik számunkra a pontos és gyors munkavégzést, Ön számára pedig a kiváló végeredményt.

Ügyfeleink elégedettsége számunkra a legfontosabb. Nem véletlen, hogy kiemelt partnereink – köztük nagyobb útépítők, autópálya üzemeltetők, valamint a Liszt Ferenc Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport Zrt. is – évek óta minket választanak.

Maxroad burkolatjel festés
Kerékpárút felfestése

Technológia az igényekhez igazodva

A burkolati jelek igénybevételéhez igazodva alkalmazzuk a különféle technológiákat, amelyeket három csoportba sorolhatunk:

1. Hagyományos, oldószeres festés

A legtöbbször „hagyományos”-nak is nevezett technológia alkalmas szinte minden burkolati felületre, ahol valamivel kisebb igénybevételnek van kitéve. Kivitelezése a legkorszerűbb levegő nélküli (airless) gépekkel, nagy nyomású szórástechnikával történik.

Megkülönböztetünk oldószeres kézi burkolati jel és oldószeres gépi burkolati jel típusokat is.

Felhasználási területeként ajánljuk például üzemi területek, mélygarázsok forgalmi kialakítására, vagy gyalogos utak, kerékpárutak, várakozó helyek felfestésére.

2. Tartós, hidegplasztik és melegplasztik festés

Az un. tartós burkolati jelek elkészítéséhez egykomponensű vagy kétkomponensű anyagokat használunk, amelyek biztosítják a hosszú élettartamot és a nagy kopásállóságot.

Technológiáját tekintve megkülönböztetünk melegplasztik és hidegplasztik burkolati jeleket, amelyek valamelyikét alkalmazzuk a kívánalmaknak megfelelően.

Aszfalt és betonburkolatú felületen is alkalmazható előregyártott tartós burkolati jelek lehetnek még a különféle piktogramok (elsőbbségadás kötelező, STOP, kerékpáros jel, stb.), amelyek anyagukban és felületükön üveggyöngyöt tartalmaznak a hosszú élettartam melletti jó éjszakai láthatóság növelése érdekében. Kihelyezésük előkészítő anyaggal kezelt felületre, melegítőeszközzel történik.

Felhasználási területük lehetnek az autópályák, autóutak, főutak, valamint a forgalmas csomópontok vagy más, nagy forgalomnak kitett városi közlekedési utak.

3. Előregyártott burkolati jelek

Előre gyártott jeleket alkalmazunk az ideiglenes forgalomtechnikai megoldások (például forgalomterelés, sávelhúzás) kivitelezése esetén. Ezek gyorsan felhelyezhetőek és maradék nélkül, a burkolat legkisebb károsodása nélkül eltávolíthatók. Az ideiglenes burkolatjel szalag ezzel együtt megfelel a kívánalmaknak, jó láthatóság és tartósság jellemzi.

A kivitelezés technikájának szempontjából az útjel festés készülhet kézi és gépi módon is.

Kézi jelek lehetnek például a különféle keresztirányú feliratok és piktogramok, forgalom terelő nyilak, kijelölt gyalogos átkelőhely festése, BUSZ felirat, járműforgalom elől elzárt terület vagy különösen veszélyes hely jelölése.

Gépi jeleket alkalmazhatunk például a záróvonal, az úttest szélét jelölő vonal vagy a kerékpársáv jelölésére, de készülhet gépi módszerrel a veszélyes helyre figyelmeztető vagy terelő vonal is. Ezeket nevezzük hosszirányú burkolati jeleknek is.

Szigorú előírások és szabályozási környezet

A burkolatjel festés minden esetben a vonatkozó törvényi szabályozás, valamint az érvényes útügyi műszaki előírások betartásával készül el.

A közúti útburkolati jelek szabályait a 11/2001. (III. 13.) KöViM rendelet tartalmazza. Az útburkolati jel tervezési és létesítési előírásairól szóló rendelet alapján a közúti jeleknek komoly kritériumoknak kell megfelelniük mind külalakjukat (szín, méret), mind technikai paramétereiket tekintve.

Az előírásoknak megfelelően a jelzéseknek messziről jól kivehetőnek kell lenniük nappal és éjszaka egyaránt, ezért a láthatóságot mindig az adott festéktípushoz választott minőségi utánszóró anyag, vagyis üveggyöngy alkalmazásával biztosítjuk.

forgalomterelő bólya
parkoló festése

Útjel festés cégek és magánszemélyek részére is

Fő tevékenységünk közé tartozik az autópályák, repülőterek, önkormányzati utak, valamint sportpályák, sportcsarnokok burkolatjel festése.

Szívesen végezzük el ezen felül parkolók, mélygarázsok, üzemcsarnokok, telephelyek jelfestését. Számtalan felhasználási területen tudjuk megmutatni tudásunkat és szakértelmünket, legyen az akár egy parkoló vonal festése, vagy egy tanpálya kialakítása.

Komplex kivitelezési és engedélyeztetés szolgáltatásunk segítségével levesszük a terhet az Ön válláról.

Ajánlatkéréshez telefonáljon vagy küldjön üzenetet most!